Nieuw Gele borden - 3de openbaar onderzoek

Beste buren, 

Misschien hebben jullie al opgemerkt dat er nieuwe gele borden staan. Door onregelmatigheden bij het tweede openbaar onderzoek, werd er een nieuwe administratieve lus opgestart en is er vrijdag een derde openbaar onderzoek gestart.

Wat betekent dit?

Bezwaar indienen - extra info

Na de grote belangstelling voor de infoavond 'Weet Wat Waait' van afgelopen maandag 27/01 , krijgen we nog massaal vragen van mensen die niet aanwezig konden zijn. Daarom hier nog wat extra info.

INFOVERGADERING MAANDAG 27 JANUARI - brief aan de bewoners van Grembergen & Vlassenbroek

INFOVERGADERING MAANDAG 27 JANUARI

Steun uw Buur(t), vriend, familie en teken een bezwaarschrift! 

Beste buurtbewoners, bewoners van Grembergen en Vlassenbroek,

De meeste van jullie zijn ondertussen op de hoogte van de geplande bouw van twee windturbines door de Colruyt-groep. De mastodonten zijn 180m hoog en hebben een rotordiameter van 132m (gelijk aan twee voetbalvelden) en zijn nog 40m hoger dan deze in het Hoogveld en in de Hekkenhoek.

Antwoord gemeenteraad

Op woensdag 18 september kon Herman Verberckmoes in naam van weet wat waait onze bekommernissen voorbrengen bij de gemeenteraad. 
Om onze vragen tot op de gemeenteraad te krijgen dienden we deze vrij algemeen te houden.  

Hieronder nog even de gestelde vragen.

 

Duitse rem op windmolens

Bron: https://www.telegraaf.nl/nieuws/883125561/duitse-rem-op-windmolens

BERLIJN - In plaats van het pijlsnel plaatsen van meer windmolens voor duurzame energie pleit de Duitse bewindsman Peter Altmaier voor een pas op de plaats. De federale minister van Economische Zaken (CDU) wil een minimale afstand van windmolens tot woonhuizen van duizend meter. Dit maakt het moeilijker om aan de internationale klimaatafspraken van Parijs te voldoen en brengt de branche in het nauw.

UPDATE : Dossier opnieuw ingediend bij provincie

Hierbij kunnen we jullie het nieuws bezorgen dat de Colruytgroep (Eoly) het dossier opnieuw heeft ingediend bij de provincie.
 

EN WAT NU?

De provincie moet nu nagaan of de documenten die vorige keer onvolledig waren nu wel in orde zijn. We verwachten dat het dossier nu snel ontvankelijk en volledig zal verklaard worden . Vervolgens zal het dossier doorgestuurd worden naar de stad Dendermonde en zal binnen de 10 dagen de gele affiche opgehangen worden. Het openbaar onderzoek zal dan tevens opgestart worden.

 

Iedereen aanwezig op Gemeenteraad van 18 september!

gemeenteraad dendermonde


We hebben zojuist bericht gekregen dat we toestemming krijgen om in het kort als burger ons standpunt te verdedigen.

Graag willen we zoveel mogelijk mensen optrommelen om aanwezig te zijn op deze gemeenteraad. Op die manier tonen we dat er geen draagvlak is bij de bevolking.

Wanneer? woensdag 18 september

Info

Op vraag van velen, delen we alvast wat meer informatie in verband met de geplande windmolens. Veel mensen schrikken van de hoogte van deze reuzen, die zelfs nog een pak hoger zijn dan deze in de Hekkenhoek en het Hoogveld.

Alvast een status-update: de vergunningsaanvraag werd nog niet ingediend (bevestigd door stad en provincie).

30e Proche Rommelmarkt op 15 augustus

Ook WeetWatWaait is aanwezig op de 30e Proche Rommelmarkt op 15 augustus. Heb je vragen over de windreuzen? Wil je weten hoe je ons een steentje kan bijdragen? Kom dan zeker langs aan onze stand!

Weet Wat Waait staat niet stil!


Een paar weken geleden kregen Grembergen en regio Vlassenbroek het nieuws in de bus dat Eoly van plan is 2 windturbines te plaatsen, vlakbij woon- en natuurgebied. Zowel de impact van geluid als slagschaduw treft een groot deel van de bevolking, zoals te zien is op de foto in bijlage. Tot nu toe werd echter nog geen officiële aanvraag ingediend, maar we mogen niet op onze lauweren rusten.

Subscribe to